Daar gaan we dan! - Reisverslag uit Riyad, Saudi Arabië van Danielle Veldkamp - WaarBenJij.nu Daar gaan we dan! - Reisverslag uit Riyad, Saudi Arabië van Danielle Veldkamp - WaarBenJij.nu

Daar gaan we dan!

Door: danielleveldkamp

Blijf op de hoogte en volg Danielle

16 Juli 2012 | Saudi Arabië, Riyad

Geschreven: 22:30 Dubai
De vlucht van Rotterdam naar Dubai is goed gegaan. Het vliegtuig was groot en we hadden allemaal een eigen tv met touche screen waar je eigenlijk wel alles mee kon doen, van spelletjes tot films tot muziek. Dus vervelen was niet nodig. De vlucht ging best wel snel omdat we dachten dat we pas om 00:30 Nederlandse tijd zouden landen op Dubai. Maar de tijd is hier natuurlijk 2 uur verder.
We zijn net aangekomen in Dubai, het is hier nu 00:30uur. We moeten nog tot 11 uur ‘s ochtends wachten op het volgende vliegtuig naar Durban. Buiten is het 38 graden maar daar mogen wij helaas niet van genieten omdat we geen visum hebben. :( Dus zullen we ons de komende 10,5 uur op het vliegveld moeten vermaken.
Wat me wel opviel was dat de douane hier een stuk minder streng is dan bij ons in Nederland. We werden niet gefouilleerd en de douaneman die de handbagage moest controleren zat met zijn benen op zijn bureau overal naartoe te kijken behalve op zijn schermpje.
Dubai is een heel groot vliegveld. Het is er erg schoon en opgeruimd. Er zijn mega lange roltrappen en er is hier ook een grote waterval op het vliegveld. Het is hier allemaal best wel luxe. Voor elke gate heb je ligbedjes waar mensen op kunnen slapen.
Verder zie je overal waar je kijkt vrouwen in boerka’s met mannen in lange witte kleding met een tulband om hun hoofd. Ook lopen er kleine jongetjes met witte lange jurken en witte hoedjes, en meisjes met Burka’s. Ze kijken ons even nieuwsgierig aan wij als wij hun aankijken. Door een aantal mensen zijn we al op de foto gezet.
We hebben net onze twee reismaatjes (Marlies en Julie) ontmoet en hebben nadat we even bij geklets hadden even gezellig met zijn allen langs een aantal winkels gegaan om wat rond te kijken.
Daarna zijn we moe op een stoel geploft en niet meer opgestaan.
Om 11 uur ’s ochtends zijn we op het vliegveld op weg naar Durban gestapt. De vlucht ging vrij snel voorbij omdat ik alleen maar heb liggen slapen. Toen we aangekomen waren (17:00uur) op Dubai stond er een man van Be-more op ons te wachten. Vervolgens stapte we met zijn allen in een busje en reden we naar de bagpackers lodge in de stad Durban. Het was er geweldig mooi. We hadden uitkijk op zee en de kamers en douches waren vrij luxe.

• 18 Juli 2012 - 19:59

Ineke Veldkamp:

Hou zo vol dat schrijven is echt leuk om te lezen. Zo blijven we een beetje op de hoogte van jou belevenissen. Groetjes van het thuisfront!

• 19 Juli 2012 - 13:46

Fam. Peters:

Wat leuk Danielle we zijn erg benieuwd hoe. Het je vergaat. We zitten nu in Thailand ook super warm goed hotel
    Alleen Bangkok heeft zijn eigen geur door al die eettentjes niet echt lekker. Morgen gaan we verder naar river kwai
    Gr. Veel plezier in Afrika

• 19 Juli 2012 - 13:55

Franca:

Oh ,wa leuk.Nu hoeft Pim jou niet zo erg te missen.We wachten op nog meer leuke verhalen van je.Onze puppys groeien als kool! Groetjes van ons allemaal.

• 26 Juli 2012 - 18:29

Door Corrina :

hoi danielle, super dat je daar bent , ja je zult je ogen wel uitgekeken hebben in Dubai. Wij zijn net terug uit het warme kreta en hebben het ook gezellig gehad. Wij hopen dat je nu net als wij natuurlijk het ook erg naar je zin hebt en daar erg zult genieten. wij wachten op al je verhalen en ook de foto's zie je geschoten hebt knuffels Theo Corrina Keanu en Bodhie

• 26 Juli 2012 - 18:32

Keanu:

hey daan,leuk dat je op schrijft je verhaal erg leuk om te lezen =D
    ik w8 op meer spannende dingen maar belangerijkste veel plezier :p

xxkeanu

Verslag uit: Saudi Arabië, Riyad

Zuid-Afrika /Durban

The Farm

Op een half uur rijden van Durban vind je het project The Farm. Na een lange weg het binnenland in, staat tussen de rietvelden een bijzondere boerderij. Al 5 jaar biedt dit project hulp aan de mensen in hun community die ondersteuning nodig hebben.

In de suikerrietvelden werken veel mannen en vrouwen. Helaas zijn de arbeidsomstandigheden slecht en onder de werkers heerst veel ziekte en armoede. Ook naar de kinderen wordt nauwelijks omgekeken. The Farm zet zich ook in voor de vrouwen die weinig tot geen onderwijs hebben gehad. Na een lange dag werken verzamelen zij zich in het schuurtje achter de boerderij om te leren lezen en schrijven. Op deze manier worden de vrouwen bijgeschoold en maken zij kans op een betere baan.

Ook zorgen zij voor de verlate kinderen uit de community en proberen deze kinderen een gezinsleven te bieden. Linda en haar man Don zorgen ervoor dat deze kinderen een kans krijgen om kind te zijn, waarbij educatie, voeding en onderdak de basis vormen.

Maar The Farm is ambitieus en wil nog meer doen voor de community. Het komende jaar gaan zij ook aan de slag met het uitdelen van voedsel in de gemeenschap. Op deze manier willen zij hulp bieden aan de medewerkers in de suikerrietvelden. Een kwetsbare doelgroep die de extra hulp hard nodig heeft. Met voorlichtingen en trainingen op het gebied van hygiene, HIV/Aids, ‘birth control’ willen zij proberen de cyclus te doorbreken. Daarbij kunnen zij direct zwangerschaps en HIV/Aids testen afnemen en deze service gratis aan de mensen aanbieden.